Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://turkpdr.com/haberler/pdr-psikoloji-haberleri-11/50-turk-pediatri-kongresi-34cocuk-gelinler-ve-cocuk-anneler34-1855.html

50. Türk Pediatri Kongresi "Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler" (31.01.2014)

50. Türk Pediatri Kongresi "Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler" başlığı ile gerçekleştirilecek.


50. Türk Pediatri Kongresi "Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler" başlığı ile gerçekleştirilecek. Kongre düzenleme kurulu kongrenin resim internet sitesinden yaptığı duyuru şöyle;



"



Sayın Meslektaşlarım



Seksen üç yıldır sizler sayesinde gelişip güçlenen Türk Pediatri Kurumu bu sene 84. Yıl 50. kongresini Antalya Rixos Sungate otelde 

26 – 30 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenleyecektir.



Kongre programında her yıl olduğu gibi Türkiye’nin her yanından konularında tecrübeli değerli hocalarımız bizlerle deneyimlerini paylaşacaktır. Bu seneki kongremizde konuların seçiminde web sayfamızda yayınladığımız sizlerin de yoğun ilgisini gördüğümüz anketler göz önüne alınacaktır.



Türk Pediatri Kurumu olarak bizler kongrelerimizde bilimsel platformda bilgilerimizi tazelerken Çocuk Sağlığını ilgilendiren sosyal konuları hep irdeledik.



Bu ülkede çocukların hastalıklarına bakarken, onların maruz kaldıkları şiddete, çocuk yaşta gelin olmalarına, küçücük elleri ile tamirhanelerde çalışmalarına, biz aile arasında hallettik diye örtbas edilen çocuk tacizlerine anlamsız savaşların onları ne kadar örselediğine duyarsız kalmadık, hep tartıştık. Ülkemizin kanayan bir yarası olan Çocuk Gelinleri 2006 yılındaki 42. kongremizin sosyal konusu yaptık. Ne yazık ki daha adolesanlıklarını yaşayamamış anne sevgisine hala ihtiyaç duyan küçücük kızlarımız kendi vücutlarını tanıyamadan evlendirilip Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler olmaya devam etmekte. Bu sene sosyal bölümde  ‘Çocuk Gelinler ve Çocuk Anneler’ i üyelerimizin de genel isteği olarak tekrarlamaya karar verdik. Bu toplantımızın da sizlerin desteği ile verimli geçeceğinden eminiz.



Dünyanın en meşakkatli mesleklerinden biri olan hekimlik son yıllarda ülkemizde çok daha zorlu hale getirilmiştir.



Ne yazık ki mesleğimizin saygınlığı örselenmiş, başka mesleklerde olmayan mecburi hizmetlerle aileler parçalanmış, performans sistemiyle meslektaşlar birbirine düşürülmüş, hekime şiddet günlük hayatın bir parçası olmuş, ertesi günü ne olacağını bilemeyen değerli hocaların motivasyonları etkilenmiştir. Kongremizde her basamakta görev yapan meslektaşlarımız sorunlarını irdeleyecektir.



Üç yıldan beri çok başarılı çalışmalar yapan TPK Genç Pediatristler kolumuz da bu kongrede toplantılar düzenleyecektir.



Kurumumuz 83 yılda sizlerin katkıları ile büyüdü, kocaman bir aile oldu. Ailemizin geleneksel yıllık kongresinde sizlerle birlikte olmayı diler hepinize saygı ve sevgilerimizi sunarız.



 














Türk Pediatri Kurumu Başkanı

Fügen Çullu Çokuğraş


Türk Pediatri Kurumu Kongre Başkanı

Mehmet Vural"




 



 


Kongre Merkezi ve Tarihi

Kongre, 26 - 30 Mayıs 2014 tarihleri arasında Rixos Sungate Otel, Kemer - Antalya’da düzenlenecektir.



Kongre Dili 

Kongre bilimsel dili Türkçe olacaktır. Uluslararası davetli konuşmacıların sunumları anında İngilizce-Türkçe- İngilizce simultane çeviri kullanılacaktır.



Kongre Web Adresi

Kongrenin resmi internet adresi olan www.turkpediatri2014.org dan kongre ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. Ayrıca kongre web sayfası üzerinden kongre facebook ve twitter adreslerine ulaşabilirsiniz.



Stand ve Sergi

Kongre süresince ilaç, tıbbi malzeme ve kitap alanlarında ürün sahibi firmaların, ürünlerini sergileyebilmesi amacıyla geniş bir alan ayrılacaktır.



İzinler

Kongre katılımı için kurumlara verilmek üzere talep edilecek izin yazıları, Kongre Düzenleme Kurulu aracılığı ile isteyen katılımcılara gönderilecektir.



İptaller

Konaklama ücretlerinde, 7 Mart 2014 tarihine kadar yapılacak iptallerde %50'si iade edilir. Bu tarihten sonra yapılacak iptallerde iade yapılmayacaktır. Tüm iadeler kongre bitiminden sonra yapılacaktır.



Kongre Danışma ve Kayıt Masası Çalışma Saatleri

26 - 29 Mayıs 2014 tarihleri arasında: Saat 07:00-24:00



Yaka Kartları

Tüm katılımcı ve refakatçilere yaka kartı dağıtılacaktır. Kongre düzeninin sağlanabilmesi için yaka kartlarının sürekli takılması rica olunur.



Kredilendirme

Toplantılar Türk Tabipler Birliği tarafından kredilendirilecektir.



Katılım Sertifikası

Tüm katılımcılara katılım sertifikaları 28 Mayıs 2014 tarihinde dağıtılmaya başlanacaktır. Bu tarihten önce ayrılacakların, adreslerini mutlaka danışma masalarına bildirmeleri veya bir başkasının alabilmesi için yazılı yetki vermeleri rica olunur.



ÖNEMLİ TARİHLER



 














Bildiri Son Gönderme Tarihi

11 Nisan 2014

İndirimli Kayıt İçin Son Tarih

31 Mart 2014


 



 




Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://turkpdr.com/haberler/pdr-psikoloji-haberleri-11/50-turk-pediatri-kongresi-34cocuk-gelinler-ve-cocuk-anneler34-1855.html