Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://turkpdr.com/haberler/pdr-psikoloji-haberleri-11/okul-rehber-ogretmenine-mobing-2072.html

Okul Rehber Öğretmenine Mobing (31.03.2015)

Çalıştığı okulun müdürünün kendisine mobbing uyguladığını iddia eden rehber öğretmen savcılığa başvurdu. Arkadaşına şahitlik yapmak isteyen diğer rehber öğretmen ise başka bir öğretmenin saldırısına maruz kaldığını öne sürerek şikayetçi oldu.


İzmir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Rehber öğretmen İklime Candan Karaosmanoğlu, okul müdürünün kendisine mobbing uyguladığını iddia ederek şikayetçi oldu. Karaosmanoğlu ile aynı okulda rehber öğretmen olarak görev yapan Zuhal Özek ise bu mobbinge tanık olduğu iddiasıyla başka bir öğretmenin saldırısına uğradığını öne sürdü.

İki rehber öğretmen, önceki gün avukatlarıyla İzmir Adalet Sarayı'na gelerek Okul Müdürü Süleyman Üstün'den şikayetçi oldu. Öğretmen İklime Candan Karaosmanoğlu, Süleyman Üstün'ün kendisini okulda görevi dışında kullanmaya çalıştığını, okulda rehber öğretmen oldukları halde imkansızlıklar nedeniyle doğru dürüst öğrencilere rehberlik hizmeti veremediklerini, toplantıda bunu dile getirdiği için de mobbinge maruz kaldığını, tehdit edildiğini, hakaret ve eziyete uğradığını iddia etti.





Şikayetçi oldular

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvuran ve okul müdürü Üstün'den şikayetçi olan Karaosmanoğlu, okulda yaşadıklarını anlatarak, müdürün mobbingle kendisini yıldırıp okuldan ayrılmaya zorladığını iddia etti. Durumu İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne ilettiğinde ise özel hayatıyla ilgili bir takım eleştiriler getirildiğini ve sorunu çıkaranın kendisi olduğunun iddia edildiğini belirten Karaosmanoğlu, yaşadıklarını dilekçesinde ayrıntılı şekilde anlattıktan sonra müdür hakkında soruşturma açılmasını ve cezalandırılmasını istedi.





Koruma talebinde bulundu

Aynı okulda rehber öğretmen olarak görev yapan Zuhal Özek ise, aynı branşta görev yapan İklime Candan Karaosmanoğlu'nun yaşadıklarına şahit olduğu için psikolojik ve fiziki saldırıya uğradığını iddia ederek öğretmen Mevlüt T'den şikayetçi oldu. Zuhal Özek, kendisi gibi rehber öğretmen olarak görev yapan arkadaşının sorununa şahit olabileceğini söylediği için Mevlüt T.'nin saldırısına uğradığını, Mevlüt T. kendisine vuracağı sırada araya başka öğretmenlerin girip engellediğini iddia etti. "Çingene, sen ne biçim öğretmensin" sözleriyle saldırıda bulunan Mevlüt T'nin cezalandırılmasını isteyen Özek, ayrıca koruma talebinde bulundu. Savcılık, soruşturma tamamlanana kadar Zuhal Özek'in koruma altına alınmasına karar verip, karakola koruma kararı gönderdi.




Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://turkpdr.com/haberler/pdr-psikoloji-haberleri-11/okul-rehber-ogretmenine-mobing-2072.html