Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://turkpdr.com/haberler/egitim/yok-baskani-acikladi-artik-tercih-yapamayacaklar-2087.html

YÖK başkanı açıkladı: Artık tercih yapamayacaklar (22.12.2016)

YÖK Başkanı Yekta Saraç, öğretmenlik bölümlerine 20 bin başarı sıralaması şartı getirildiğini açıkladı.


YÖK Başkanı Saraç, "Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS'deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS'den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak" dedi.



SORU SİSTEMİ DE DEĞİŞİYOR



Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS'de öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz."



İLAHİYAT FAKÜLTELERİNE ARTIK İKİNCİ AŞAMADAN ÖĞRENCİ ALINACAK



YÖK Başkanı Saraç, şöyle konuştu: "Yıllardan beri ilahiyat fakülteleri ile alakalı 'Niye ikinci aşamadan girilmiyor. Bu, niteliği yükseltici bir husustur halbuki' diyerek bize başvurular, raporlar sunuluyordu. Yükseköğretim Kurulu olarak ilahiyat fakültelerinde artık bu yıldan itibaren ikinci aşamadan öğrenci alınacağını burada açıklamak isterim."



 




Turk PDR (Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR)
http://turkpdr.com/haberler/egitim/yok-baskani-acikladi-artik-tercih-yapamayacaklar-2087.html