Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
LYS 2014 Üniversite Ek Yerleştirme Ne Zaman Başlayacak?
LYS Ek yerleştirme tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı hakkında ÖSYM henüz yazılı bir duyuruda bulunmadı. Zaten ÖSYM bu konu hakkında duyuru yapar yapmaz biz siz değerli okuyucularımızı an itibari ile aydınlatacağız
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 1601 | 14.09.2014

LYS Ek yerleştirme tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı hakkında ÖSYM henüz yazılı bir duyuruda bulunmadı. Zaten ÖSYM bu konu hakkında duyuru yapar yapmaz biz siz değerli okuyucularımızı an itibari ile aydınlatacağız. Fakat LYS Ek yerleştirme işlemleri tahminimizce üniversite kayıtlarının bitmesi ve üniversite eğitim ve öğretimlerin başlamasının ardından fakülte ve meslek yüksek okullarında boş kontenjanların tespit edilmesinin ardından yani bu ayın Eylül ayının sonuna doğru başlayacağı düşünülüyor.

LYS ek yerleştirme işlemleri için resmi bir tarih yok. LYS ek yerleştirme tercihleri için binlerce üniversite adayı öğrencisi OSYM 'den gelecek 2014 LYS ek yerleştirme duyurusunu merak ediyor.

Bazı medyalar LYS Ek yerleştirme hakkında tercih kılavuzu açıklandı v.s. diye haberler yapmaktadır. Lütfen bunlara itibar etmeyiniz çünkü henüz LYS ek yerleştirme tercihleri hakkında bir resmi duyuru yoktur.

ÖSYM 2014 EK Yerleştirme tarihleri ve duyuruları yayınlandığı an itibari ile bu haberde Turkpdr.com üzerinde yer alacaktır. Bizleri takipte kalınız.

2014 LYS ek yerleştirme tercihler için herkes OSYM'den gelecek resmi duyuruyu bekliyor. LYS ek yerleştirme tercihleri için OSYM'den açıklama geldikten sonra tercihler başlayacak. LYS ek yerleştirme için şu an çok erken ama günler azalmaya başladı. 2014 LYS ek yerleştirme tercih işlemleri için herkes sabırsızlıkla bekliyor.Fakat henüz LYS ek yerleştirme tercih işlemlerinin başlaması için çok erken. LYS ek yerleştirme tercih tarihlerini tahmini olarak sizlere belirttik.

2014 LYS tercih sonuçları açıklandı. Herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler 2014 LYS ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Geçen seneye göre baktığımızda 2014 lys ek yerleştirme tercih işlemlerinin başlama tarihi az çok belli oluyor. 2014 LYS ek yerleştirme tercih sonuçları için mecburen eylül ayında kayıt işlemlerinin tamamlandıktan sonra OSYM tekrar 2014 LYS ek yerleştirme kılavuzu yayınlanacak ve kontenjanları açıklandıktan sonra LYS ek yerleştirme tercih işlemleri yapılacak.

2014 LYS Ek yerleştirme tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağına dair resmi bir tarih bulunmuyor. Fakat 2014 üniversite kayıtları tamamlandıktan sonra başlayacağı kesin. Geçen sene ek yerleştirme tarihlerine baktık ve 25 eylül günü yapıldığını gördük.

2014 LYS Ek yerleştirme tercihleri de eylül ayının son haftası yapılacak gibi gözükmektedir.

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrasında tercihlerin yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada,'Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır' denildi.


ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Üniversitelerdeki lisans programlarına 397 bin 216, ön lisans programlarına 336 bin 407 aday yerleşti. Lisans programlarında 30 bin 684, ön lisans programlarında 28 bin 328 olmak üzere, üniversitelerde 59 bin 12 kontenjan boş kaldı.

 

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 74

Fikrim Yok
% 6

Toplam Tekil Hit: 3131746
Toplam Çoğul Hit: 22319038
Kimler Online ?
26 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz