Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Bir Ayda 135.000 Şikayet
Milli Eğitim Bakanlığının şikayet hattı olan ALO 147 ye son bir ay içinde 135.000 şikayet yapıldı.
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 1892 | 08.01.2014

Milli Eğitim Bakanlığının şikayet hattı olan ALO 147 ye son bir ay içinde 135.000 şikayet yapıldı.

4-5 Ocak tarihlerinde yapılan Açık Öğetim Lisesi Sınavları öncesinde başvuruların hatırı sayılır bir kısmını bu konudaki şikayetler ve bilgi isteme talepleri oluşturdu. Diplomasının neden bu güne kadar verilmediğini sorandan, sınav tarhinde yurtdışında olacağım orada sınava girebilirmiyim diye soranlar da vardı.
 
Beden eğitimi dersinde öğretmenin para istediği şikayeti yapandan, çocuğunun anaokuluna getirdiği yiyeceği öğretmenin neden beğenmemiş olabileceğini soran da vardı.
 
Dersanelerin neden kapatıldığını sorandan, hükümetin dersaneler konusundaki kararını destekliyorum diyen de vardı.
 
Çocuğunun hiperaktif olduğunu, öğretmenin ilgilenmediği şikayetini yapandan, öğretmenin öğrencisini dersi kaynattığı için şikayet eden de vardı.
 
Eşi SGK lı olan öğretmen eş durumundan tayin istemek için 360 gün pirim ödemenin fazla olduğunu şikayet ederken, başka bir öğretmen eşiyle aynı okulda görev yaptığını ikametgah adresine mazeretten tayin isteyebilirmiyim diye soran da vardı.
 
Öğretmenin kılık kıyafetinin memura yakışmadığını şikayet eden den, öğrencisine kötü davrandığını şikayet eden de vardı.
 
Genel olarak değerlendirdiğimizde ALO 147 kuruluşundaki düşünceye hizmet etmekten çok uzaklaşmıştır. Problemlerin çözümüne katkı sağlamak yerine problemin parçası olmuştur. Her isteyen telefonu açıp eğitim çalışanını istediği gibi şikayet edebilmektedir. Mesnetsiz şikayetlerde hiçbir yaptırım yoktur. Buraya yapılan şikayetlerin geri dönüşü internet ortamında istenmektedir. Ne gibi iş ve işlemlerin yapıldığı belirtilmek zorundadır. Yani bir taraf şikayet hakkını istediği gibi kullanırken, diğer taraf ise sürekli savunma pozisyonunda kalmaktadır. Bu bile adil değildir. Bir ay içerisinde yapılan 135.000 şikayet az bir şikayetmidir! Başka bir deyişle her dakikada 3 şikayet yapılmaktadır. ALO 147 hattı bir an önce kapatılmalıdır.
 
Ömer Davut Asker
Gazetekamu.com

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 74

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3140558
Toplam Çoğul Hit: 22404066
Kimler Online ?
17 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz