Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Mesleğin Savunuculuğunda Bir Adım Daha
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 07/07/2009 Tarih ve 80 Sayılı, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar”ında...
Ekleyen: Serdal GÜR | Okunma: 1490 | 22.12.2010

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 07/07/2009 Tarih ve 80 Sayılı, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar”ında rehber öğretmen kadrolarına sadece ve sadece psikolojik danışma ve rehberlik ile psikoloji lisans programlarından mezun olanların atanabileceği belirtilmiştir.

Bu karara rağmen bazı il milli eğitim müdürlükleri Sosyoloji, Felsefe, Eğitim Programları ve Öğretimi, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Yönetimi, Teftişi ve Planlaması, Eğitim Yöneticiliği ve Denetimi ve Halk Eğitimi lisans programlarından mezun olanları ek ders ücreti karşılığında okullarda geçici rehber öğretmen olarak görevlendirmektedirler.
 
Bu uygulamaya son verilmesine ilişkin derneğimiz tarafından MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Müsteşarlık Makamı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü ile 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazılmıştır.
 
Bakanlık birimlerine yazılan yazıya ulaşmak için tıklayınız .
 
İl milli eğitim müdürlüklerine yazılan yazıya ulaşmak için tıklayınız .
 
Derneğimiz tarafından yapılan itirazın Personel Genel Müdürlüğü'nce kabul edilerek, 81 il milli eğitim müdürlüğüne uygulamaya son verilmesine dair yazı yazıldığı ve uygulamaya devam edilen illere ilişkin bilgilendirme yapılması durumunda, gerekli işlemin yapılacağına dair cevabi yazı yazılmıştır. İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
 
Okullarınızda görevlendirmeye devam edilmesi durumunda, mesleki duyarlılık çerçevesinde Personel Genel Müdürlüğünün yazısını dayanak göstererek uygulamanın sona erdirilmesini talep edebilir veya Derneğimizi haberdar edebilirsiniz.
 
Saygılarımızla...
 
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
Yönetim Kurulu

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 74

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3134426
Toplam Çoğul Hit: 22344627
Kimler Online ?
9 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz