Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu 7-8 Aralıkta Yapıldı
PREP-Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği'nin organize ettiği, 7-8 Aralık 2013'te İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 4.Uluslararası Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu yapıldı
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 2620 | 17.12.2013

PREP-Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği'nin organize ettiği, 7-8 Aralık 2013'te İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 4.Uluslararası Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu yapıldı.

Konuşmacıları arasında Türkiye'den Prof.Dr. Yankı Yazgan, Prof.Dr. Haluk Yavuzer, Av. Işıl Bağatur ve Almanya’dan Prof.Dr. Renate Schepker, Prof. Dr. Manfred Cierpka'nın da yer aldığı sempozyumumuzun konusu "Okullarda Etik" idi.

Sempozyum hakkında diğer bilgiler şöyle;

"PREP Derneği’nin düzenlediği 4.Uluslararası Okul Ruh Sağlığı-Okullarda Etik Sempozyumu 7-8 Aralık’ta İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

 

2005 yılından bu yana iki yılda bir PREP Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Okul Ruh Sağlığı Sempozyumu, bu yıl 7-8 Aralık'ta İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. “Okullarda Etik” temasıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumdan eğitimciler, eğitimci adayları, sağlıkçılar, okul yöneticileri, psikolojik danışmanlar, aileler ve öğrenciler yararlandı.

 

Sempozyumun açılış konuşmasını PREP Derneği başkanı Dr. Meltem Kora yaptı. Okullarda Etik başlığı çerçevesinde sempozyumda Prof.Dr. Haluk Yavuzer “Okul Çağı Çocuğunda Ahlaki Gelişim”, Prof.Dr. Yankı Yazgan “Okulda Etik Deyince Neler Anlıyoruz”, Prof.Dr. Renate Schepker “Almanya’da Okul ve Öğrenci Ruh Sağlığı”, Prof.Dr. Manfred Cierpka “Almanya’da Okullarda Koruyucu Ruh Sağlığı Yaklaşımlarına Bakış ve Bir Şiddet Önleme Programı Olarak FAUSTLOS”, Av.Işıl Bağatur “Hukuki Açıdan Özel Eğitim ve Eğitim Etiği” konu başlıklarıyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı.

 

Ahlak ve değerler kavramı ile ruhsal sağlık ve bozukluk kavramlarının kesişim noktalarından hareket ederek, koruyucu ruh sağlığı çalışmalarının okullarda nasıl geliştirilebileceğinin tartışıldığı sempozyumda, bu değerlendirmeleri çocuk ve ergen ruh sağlığı ve gelişimi uzmanları verdikleri konferanslar ve yaptıkları atölyelerle gerçekleştirdi. Sempozyumda aynı zamanda katılımcıların ilgiyle takip ettiği iş ve çalışma ortamında etik, etik kapsamında okul bazında yapılan akademik dürüstlük, değerler ve karakter eğitimi gibi çalışmalar ile ilgili paneller de yer buldu. Panellerin moderatörlüğünü Prof.Dr. Oya Özkardeş ve Prof.Dr. Timuçin Oral yaptı. Sempozyumda İskender Savaşır, Kollektif Yaratıcı Gençlik Projesi olan “Dalgın Sular”ı anlatırken çeşitli uzmanlar da sözlü bildirilerde bulundu.

 

Sempozyum PREP Derneği, Harvard Medical School, Children’s Hospital Boston ve Fogarty işbirliğiyle; Vizyon Psikiyatri ve Psikoterapi, Özel Mavi Aile Danışma Merkezi, Özel İzci Anaokulu, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Günışığı Kitaplığı, Pencere Yayınları, İyi Cüceler Kitabevi, Remzi Kitabevi, Andreja Loos, Nesin Vakfı, Dalgın Sular, Şizofreni Dostları Derneği, Yöret, Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş., Kadın Platformu, ÇAREDER, Ulusal Yatırım Ltd.Şti., Üstün Zekalılar Derneği, Güzel Günler Sağlık Hizmetleri, Açı Okulları, MEF Okulları, FMV Erenköy Işık Okulları’nın katkılarıyla gerçekleştirildi."

Sempozyumu gerçekleştiren PREP-Psikolojik Rehabilitasyon ve Eğitim Programları Derneği, misyonu özellikle çocuk ve ergenlerin psikolojik ve zihinsel sorunları için çözüm yolları araştırmak, koruyucu ve önleyici ruh sağlığı çalışmaları yapmak, toplum temelli ruh sağlığı çalışmaları için çeşitli kişi ve kuruluşlarla işbirlikleri oluşturmak olan bir sivil toplum kuruluşudur. 1999’dan bu yana faaliyet gösteren PREP Derneği, ruh sağlığı güçlü, erdemli ve kültürlü insanların yetişmesi amacına yönelik olarak toplumda bu bireylerin gelişmesine çaba sarf eden ailelere ve kurumlara (sağlık, eğitim, vb.) psikolojik ve eğitsel konularda danışmanlık ve destek hizmetleri sunmaktadır. Dernek, kuruluşundan bu yana Öğrenci Merkezli Eğitimde Etkili Öğretmen Modeli ve Uygulaması, Eğitim Hukuku, Dikkat Eksikliği/Hiperaktivite Bozukluğu Olan Öğrencilere Yönelik Öğretmen ve Anne-Baba Bilgilendirme Toplantıları, “okul ruh sağlığı” kapsamında öğrencilerin, ailelerin, eğitimcilerin ve eğitimle ilgili her kesimin eğitim ve ruh sağlığının kesiştiği pek çok konuda eğitimler düzenlemiştir.

Derneğin İletişim Bilgileri:

Telefon: +90 (533) 338 94 94

Faks: +90 (533) 464 72 70

E-posta: info@prep.org.tr

Web: www.prep.org.tr

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 19

Hayrı giymemesi gerekir
% 74

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3140475
Toplam Çoğul Hit: 22403273
Kimler Online ?
30 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz