Şifreni mi unuttun ?
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen üye değilseniz burdan kayıt olun.
Google Grupları
Turk PDR grubuna abone ol
E-posta Adresiniz:
2050 Psikolog ve Sosyolog Alınacak
"Sosyolog istihdam edilmediği yönünde eleştirilerde bulunan Ruhsar Demirel'e cevap veren Bakan İslam, “Sözünü ettiğiniz kanunun içinde 2 bin 50 tane sosyolog, psikolog alınmasına dair bir madde var" dedi
Ekleyen: Uzm. Klinik Psk. Serdal GÜR | Okunma: 3336 | 30.01.2014

"Sosyolog istihdam edilmediği yönünde eleştirilerde bulunan Ruhsar Demirel'e cevap veren Bakan İslam, “Sözünü ettiğiniz kanunun içinde 2 bin 50 tane sosyolog, psikolog alınmasına dair bir madde var" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden Torba Yasa görüşmeleri esnasında bir madde üzerinde söz alarak konuşan MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Bakan Ayşenur İslam'a ‘çocuk gelinler masumane' sözlerini söylediği gerekçesi ile eleştiride bulundu.

Ruhsar Demirel'in kendisine yönelik sözlerinin ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Artık bu ‘çocuk gelinler masumane', ‘çocuk evlilikleri masumane' hikayesine bir cevap vermek gerekiyor. 2 gündür dinliyorum sabırla, böyle bir söz söylediğim iddiası var, çocuk gelinlerin masumane olduğunu söylediğim iddiası var, bu külliyen yalan, bu cümleyi reddediyorum, böyle bir cümle ağzımdan çıkmadı. Büyük bir röportajın içinde ‘çocuk gelinler', ‘erken yaşta evlilikler' ibaresini kullandım, başka bir cümlenin içinde de ‘masumane' ifadesini kullandım. Ama ikisi ayrı ayrı cümleler içinde. Röportaj yayınlandıktan sonra bir muhabir bu iki ifadeyi birleştirdi, manşete çekti ve bu şekilde yayınladı. Ruhsar Hanım başta olmak üzere birtakım arkadaşlar bu tuzağa düştüler ve sanki ben böyle bir demeç vermişim gibi bunun üzerinden bir takım şeyler konuşmaya başladılar. Sizden ricam metnin tamamını okuyun. Söylediğim şey şu, ‘Çocuk evlilikleri Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, cezai müeyyidesi vardır' Başka bir cümlede ‘çocuklarını erken evlendiren annelerin pek çoğu kendileri de erken evlendikleri için yaptıkları şeyin suç olduğunun farkında değiller, bunu masumane bir gelenek zannediyorlar.' söylediğim şey bu. İkisi birleştiriliyor ve ‘çocuk evlilikler masumane' demişim gibi bir imaj oluşturuluyor” diye konuştu.

Sosyolog istihdam edilmediği yönünde eleştirilerde bulunan Ruhsar Demirel'e cevap veren Bakan İslam, “Sözünü ettiğiniz kanunun içinde 2 bin 50 tane sosyolog, psikolog alınmasına dair bir madde var, benim kanunu okumadığımı ya da anlamadığımı iddia etmeden önce lütfen kendiniz kanunu bir okuyun” şeklinde konuştu.

“SANIYORUM SİNİR SİSTEMİNİZ BUNU KALDIRMADI”

Yeniden söz alarak kürsüye gelen Ruhsar Demirel, “Tuzağa düşen ben değilim de şuana kadar bunu tekzip etmemiş olmanız manidar. 1 ayı geçkin süredir hiç bu konuya değinmeyip, 2 gündür burada bu konu gündeme getirilince sanıyorum sinir sisteminiz bunu kaldırmadı. İnşallah tuzağa düşen bizizdir. Ülkeyi temsil eden bir Bakanın böyle bir laf söylememiş olmasını Türk milleti adına temenni ederim. Tuzağa düşen biz değiliz, bu laf sizin şahsınıza ait, hiçbir gazeteye tekzibiniz yok” ifadelerini kullandı.
Sokakta işsiz sosyologların bulunduğunu söyleyen Demirel, “Ben bu kanunu hepsini okudum. Fakat şöyle bir şey var, sizin kaç kişiyi öngördüğünü ayrı bir şey, sokakta işsiz güçsüz bekleyen sosyologlar ayrı bir şey. Sosyologlar bir Adalet Bakanlığı, birde sizde istihdam ediliyor. Sokaktaki işsiz sosyologların tümünü istihdam edecek bir potansiyeli yaratmadığınız halde ÖSYM'de sosyoloji için bölüm açıp işsiz kalmaları adına ülkede diplomalı işsizliği artıran bir hükümetin içindesiniz. Bütün bunlar gösteriyor ki, siz gerçekten fetret dönemindesiniz” açıklamasında bulundu.

“SON DERECE SAKİNİM, SİNİRLERİME HAKİMİM”

Demirel'in “Sinir sisteminiz bunu kaldıramadı” sözlerine cevaben yeniden kürsüye gelen Bakan İslam, “Son derece sakinim, sinirlerime hakimim, hayatım boyunca öyle oldum. ‘Çocuk evliliklerine masumane dedi' manşetinin atıldığının ertesi günü bir televizyon programına çıkarak böyle bir ifade kullanmadığımı ifade ettim. Ertesi gün bir takım muhabir arkadaşları çağırarak, söylediğim şeylerin kendileri tarafından görülmesini sağlayarak böyle bir sözün ağzımdan çıkmadığını ifade ettim. 15 şehirden 63 kadın kuruluşu temsilcisini davet ederek bu konudaki yanılgıyı kendileri ile görüştüm, onlarda basına demeç verdiler” dedi.

« Önceki HaberSonraki Haber »

Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız veya facebook hesabınız ile yorum yapın.



 1. Psikolojik Danışmanın Önlük Giymesi Uygun Olur mu?

Evet giymesi gerekir
% 18

Hayrı giymemesi gerekir
% 75

Fikrim Yok
% 7

Toplam Tekil Hit: 3111398
Toplam Çoğul Hit: 22056453
Kimler Online ?
19 Ziyaretçi, 0 Üye
En son üyemiz H.HOCA, Hoşgeldiniz.

Copyright © Turkpdr.com | 2010 | Bu sitede yer alan içerikler kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz ve yayınlanamaz